Pratham Sverige – Företagspartnerskap och insamling

Om organisationen
Pratham Sweden är det svenska kontoret till en av världens mest erkända icke-vinstdrivande utbildningsorganisationer, Pratham. Som praktikant på vårt svenska kontor blir du en viktig del av en organisation som befinner sig i en tillväxtfas. Sedan 2017 samarbetar vi med några av Sveriges största bolag inom deras sociala hållbarhetsarbete i Indien, vilket du kan läsa mer om på vår hemsida www.prathamsweden.org.

Vad innebär praktiken
Du kommer att arbeta nära generalsekreteraren i det dagliga arbetet i organisationen och ha varierande arbetsuppgifter inom våra projekt. Din övergripande uppgift kommer vara att förvalta och tillsammans med vår generalsekreterare utveckla våra företagsfinansierade utbildningsprojekt. Du kommer få direkt insyn i hur ledande svenska bolag arbetar med social hållbarhet i de länder där de har verksamhet.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att:

-Genomföra viss omvärldsbevakning, vilket inkluderar att läsa artiklar, delta på seminarier och rapportera tillbaka till GS.
-Ge stöd till Generalsekreteraren vid effektrapportering till företagen, inklusive kommunikation med Prathams internationella kontor, analys av data och rapportskrivning.
-Vara behjälplig i planering och genomförande av möten och seminarier, inklusive framtagning av material inför presentationer och deltagande vid möten.
-Rapportera om vår effekt till privatpersoner.
-Vi sitter på Norrsken House i Stockholm. Som vår praktikant inom partnerskap och insamling kommer du att rapportera till vår generalsekreterare.

Önskvärd kompetens/erfarenhet
Vi söker dig som:
-Kan uppvisa ett starkt intresse för utvecklingsarbete och/eller utbildningsfrågor.
-Studerar nationalekonomi, hållbarhet, politisk kandidat, eller liknande utbildning.
-Har en god förmåga att kommunicera i tal och skrift på engelska. Du har även en god förståelse för talad och skriven svenska.
-Har en god förmåga att arbeta i Microsoft Office (Powerpoint, Word, Excel).

Då vi är en liten organisation är det viktigt att du trivs i en bred roll där du är beredd att kavla upp ärmarna vid behov. Då kansliet kommer bestå av tre-fyra personer kommer man behöva arbeta självständigt och ansvara för att driva sitt arbete framåt. Slutligen söker vi dig som är noggrann då vi ställer mycket höga krav på kvaliteten i våra rapporter och på det material som skickas till företagspartners. För den ambitiösa finns stora möjligheter att vara med och utforma rollen och driva egna projekt.

Meriterande kompetens/erfarenhet
Erfarenhet av att arbeta med Adobe Indesign

Övrigt
Praktiken pågår höstterminen 2021, med viss möjlighet till flexibilitet vad gäller startdatum. Praktiken är oavlönad. Vi tar därför endast emot ansökningar från kandidater som har CSN-berättigad praktik.

 

 

 

Dela det här: