Praktikannons, Praktikbank

Plan International Sverige

Om organisationen

Plan International Sverige startades 1997 och har idag runt 100 medarbetare. Vi är en självständig del av den globala barnrättsorganisationen Plan International med verksamhet i över 70 länder. Plan International är politiskt och religiöst oberoende och allt vårt arbete utgår från FN:s barnkonvention. Vi arbetar för att alla barn ska ha rätt att gå i skolan, få tillgång till hälsovård, bli skyddade mot våld, övergrepp och försummelse samt att få möjlighet att delta i samhället och utveckla sin potential.

Hos oss är långsiktighet och handlingskraft viktigt, genom vårt driv och engagemang ger vi förutsättningar för barn och unga att kunna påverka sin framtid. Vi respekterar alla människor, värdesätter mångfald och utmanar ojämlikhet. Vi kämpar för en rättvis värld som stärker barns rättigheter och flickors lika villkor – vill du hjälpa till?

Vad innebär praktiken?

Vi söker nu en praktikant till Policy och Tematik som är en av våra tre enheter på Programavdelningen som arbetar med våra internationella biståndprogram. Enheten för Policy och Tematik ansvarar för samordning av tematiskt stöd och policyutveckling för både utvecklingssamarbete och humanitära insatser. Enheten har ett övergripande policy/tematiskt ansvar för områden som sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR), jämställdhet, barnskydd, civilsamhällesstärkande insatser, klimat- och konfliktfrågor. Utöver detta stödjer enheten samtliga avdelningar på Plan International Sverige i tematiska frågor.

Som praktikant på enheten för Policy och Tematik kommer du att få insyn i det dagliga arbetet på enheten och samtidigt en god inblick i hur organisationen fungerar i stort. Du kommer att vara delaktig i arbetet med projekthantering av våra Sida-avtal som exempelvis ansökningar och rapporter. Du kommer att få stötta tematiska rådgivare i att dokumentera resultat och fallstudier samt bidra till att arrangera seminarier, paneldebatter och externa event. Du kommer att delta i enhets- och avdelningsmöten och får även möjlighet att delta i externa event som andra biståndsaktörer arrangerar.

Genom att ha praktik på Plan International Sverige får du värdefull erfarenhet av att arbeta i en internationell organisation samtidigt som du är med och bidrar till att driva vårt arbete för barns rättigheter och flickors lika villkor framåt. Du kommer att ha ett team med kompetenta och erfarna kollegor omkring dig som gärna delar med sig av sin kunskap och som finns där som stöd vi behov. Då teamet består av sakkunniga experter kommer du också få en god inblick i deras respektive specialistområden.

Önskvärd kompetens/erfarenhet

Vi söker dig som studerar statsvetenskap, genusvetenskap, juridik, global hälsa, freds- och konfliktkunskap eller liknande utbildningar på högre nivå. Du kommunicerar flytande på engelska i både tal och skrift, franska och spanska kunskaper är mycket meriterande.

Meriterande kompetens/erfarenhet

Tidigare volontärarbete och utlandserfarenhet är meriterande. Kunskap om barns rättigheter och barnskyddsfrågor samt engagemang i civilsamhället är meriterande.

Dela det här: