PeaceWorks

Om organisationen
PeaceWorks är en intersektionell och normkritisk fredsorganisation som arbetar för ett jämlikt och rättvist samhälle där unga är organiserade och har inflytande. Detta gör vi genom att synliggöra och utmana de våldsuttryck som motverkar fred samt genom att främja alternativ till förändring. För att uppnå detta arbetar vi med utbildning, antirasism, stöd till ungas organisering, utbyten och internationella samarbeten. PeaceWorks fokusområden är följande:

Antirasism
Global rättvisa
Feminism

För mer information om detta samt PeaceWorks vision, strategi och principer:  www.peaceworks.se

Vad innebär praktiken?
PeaceWorks söker nu en praktikant som ska arbeta tillsammans med Sverigechefen i Stockholm. Du som praktikant kommer att få en bred erfarenhet och unik inblick i hur arbetet kan se ut i en ung fredsorganisation och hur PeaceWorks arbetar med att implementera vår fokusområden samt utveckla vår verksamhet.

Exempel på arbetsuppgifter:

– Utföra analysarbete inför bidragsansökningar
– Hjälpa till att skriva bidragsansökningar
– Utforma och hålla i workshops inom PeaceWorks tematiska områden
– Hjälpa till att planera nya satsningar inom PeaceWorks
– Utföra och markndsföra aktiviteter såsom disskusionsforum och bokcirklar
-Stötta och genomföra aktivititer med PeaceWorks föreningar i Stockholm
– Vara behjälplig med administrativa sysslor
– Jobba med utvecklingen av PeaceWorks föreningsverksamhet

Praktikanten kommer att få mycket praktisk erfarenhet av, och god inblick i, organisationsarbete i en flexibel, intressant och ung miljö. Resor inom landet kan förekomma. Kvälls- och helgarbete kan förekomma.

Önskvärd kompetens/erfarenhet
Praktiken kräver att man tycker om att ta ansvar och initiativ, är duktig på att planera och att man trivs med socialt såväl som administrativt arbete. Viktigt är även att du är flexibel och stresstålig då arbetsuppgifter kan variera. Som praktikant är uppgifterna uppdelade i självständiga samt team-inriktade, och du bör därför trivas med att arbeta på båda vis.

Du delar PeaceWorks värderingar och har relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet. Mycket god svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande kompetens/erfarenhet

Internationella erfarenheter, tidigare engagemang inom andra
civilsamhällesorganisationer, erfarenhet av att skriva bidragsansökningar samt spanska kunskaper är meriterande. Kunskap inom grafisk design/media/kommunikation är mycket välkommet.

Övrigt

Praktikanten erbjuds en lunch ute tillsammans i månaden för att utbyta erfarenheter och tankar. Praktikanter erbjuds även att gå PeaceWorks normkritiska utbildningar och, i den mån det är möjligt, att gå en internationell kurs efter avslutad praktikperiod.

 

 

Dela det här: