PeaceWorks Sweden

Om organisationen

PeaceWorks är en intersektionell och normkritisk fredsorganisation som arbetar för ett jämlikt och rättvist samhälle där unga är organiserade och har inflytande. Detta gör vi genom att synliggöra och utmana de våldsuttryck som motverkar fred, samt främja olika alternativ till positiv samhällsförändring. För att uppnå detta arbetar vi med utbildning, antirasism, stöd till ungas organisering, och internationella projekt. PeaceWorks fokusområden är följande: Antirasism Global rättvisa Feminism För mer information, läs gärna vår strategiplan för 2020-2023 genom denna länk: http://peaceworks.se/wp-content/uploads/2021/09/pwstrategiplan.pdf

Vad innebär praktiken?

Vill du arbeta med att organisera unga i frågor som rör feminism, antirasism och global rättvisa? PeaceWorks söker nu en praktikant som ska arbeta tillsammans med Föreningssamordnaren i Stockholm. Du som praktikant kommer att få en bred erfarenhet och unik inblick i hur arbetet kan se ut i en fredsorganisation av och för unga. Under praktiktiden kommer du även dra lärdom av de metoder PeaceWorks använder för att implementera våra fokusområden och utveckla verksamheten.

Exempel på arbetsuppgifter:
– Jobba med utvecklingen av föreningsverksamheten
– Utforma strategier för att engagera och organisera unga i fredsfrågor
– Utforma och hålla i workshops inom PeaceWorks tematiska områden
– Planera och genomföra föreningsträffar med PeaceWorks medlemsföreningar
– Utföra och marknadsföra aktiviteter såsom diskussionsforum och bokcirklar
– Stötta och genomföra aktiviteter med PeaceWorks lokalförening i Stockholm
– Vara behjälplig med administrativa sysslor
– Sprida information om PeaceWorks på skolor och ungdomstäta forum
– Analysarbete inför eventuella bidragsansökningar

Som praktikanten får du även mycket praktisk erfarenhet av organisationsarbete i en flexibel, intressant och ung miljö. Resor inom landet kan förekomma. Kvälls- och helgarbete kan förekomma.

Önskvärd kompetens/erfarenhet

Praktiken kräver att du tycker om att ta ansvar och initiativ, är duktig på att planera och trivs med socialt, såväl som administrativt arbete. Viktigt är även att du är flexibel och stresstålig då arbetsuppgifter kan variera. Som praktikant är uppgifterna såväl självständiga samt team-inriktade, och du bör därför trivas med att arbeta på båda vis. Du delar PeaceWorks värdegrund och har relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet. Kunskap och/eller erfarenhet inom föreningslivet, samt mycket god svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande kompetens/erfarenhet

Internationell erfarenhet, tidigare engagemang inom andra civilsamhällesorganisationer, erfarenhet av att skriva bidragsansökningar samt spanska kunskaper är meriterande.
Kunskap inom grafisk design/media/kommunikation och WordPress är också mycket välkommet.

Övrig information

En gång i månaden erbjuds praktikanterna att äta lunch ute tillsammans. Praktikanterna erbjuds även att gå PeaceWorks normkritiska utbildningar och, i den mån det är möjligt, delta i en internationellkurs efter avslutad praktikperiod. PeaceWorks följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer relaterade till covid-19 och möjliggör därför för distansarbete så länge som det rekommenderas.

Dela det här: