Naturskyddsföreningen

Om organisationen

Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation. Vi är en ideellt och partipolitiskt obunden förening som har lokala föreningar och länsförbund över hela landet. Tillsammans med våra 230 000 medlemmar påverkar vi makthavare och engagerar människor både lokalt, nationellt och globalt. Klimat, hav, skog, miljögifter och jordbruk är våra viktigaste arbetsområden. Vi sprider kunskap, kartlägger miljöhot och kommer med konstruktiva lösningar på problemen.

Globalt samarbetar vi med och stödjer mer än 40 miljöorganisationer i Afrika, Asien, Latinamerika och Östeuropa. Tillsammans med miljökämpar världen över arbetar Naturskyddsföreningen för en stark global miljörörelse som bidrar till hållbar utveckling. Inom ramen för Naturskyddsföreningens globala program pågår påverkansarbete tillsammans med samarbetsorganisationer, kapacitetsutveckling samt finansiellt stöd till samarbetsorganisationer.

Läs gärna mer om Naturskyddsföreningen på www.naturskyddsforeningen.se

Vad innebär praktiken?

Brinner du för miljöfrågor, jämställdhet och mänskliga rättigheter? Vill du lära dig mer om den globala miljörörelsen? Naturskyddsföreningens globala avdelning söker en driven, kreativ och engagerad praktikant till våren 2021.

Naturskyddsföreningen arbetar under 2020 och 2021 med att ta fram en ny strategi för det globala arbetet. Praktiken kommer delvis vara inriktad på att arbeta med denna process tillsammans med handledaren, samt delvis kring arbetet med miljöförsvarare och handläggning av stöd till partnerorganisationer. Det innefattar bland annat att arbeta med framtagandet av ett resultatramverk, delta på strategimöten, ta fram informationsmaterial, sammanställa underlag, göra bedömningar av rapporter, skriva underlag för ansökan till Sida och förbereda samt genomföra möten med våra samarbetsorganisationer.

Som praktikant kommer du vara en del av det dagliga arbetet på globala avdelningen. Du kommer att få en insyn i, lära dig om och bidra till vårt internationella samarbete.

Praktiken kommer att äga rum på Naturskyddsföreningens rikskansli på Södermalm i Stockholm och/eller delvis digitalt med tanke på omständigheterna kring Covid -19.

Önskvärd kompetens/erfarenhet

– Du är intresserad av global utveckling, jämställdhet, mänskliga rättigheter och miljöfrågor
– Du läser miljövetenskap, mänskliga rättigheter, utvecklingsstudier, statsvetenskap, socialantropologi, projektledning eller likande
– Du har mycket goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift
– Du är ansvarstagande och tycker om att projektleda samt jobba med olika processer
– Du är bra på och tycker det är roligt att producera texter och annat kommunikationsmaterial

Meriterande kompetens/erfarenhet

Ange gärna i ansökan om du har:

-Tidigare erfarenhet av ideellt arbete/engagemang och/eller projektledning.
-Ytterligare språkkunskaper. Kunskaper i portugisiska, franska, bahasa och kinesiska är meriterande.

Övrigt

Om du vill kan det inom ramen för din praktik finnas möjlighet att kombinera den med att skriva på ditt examensarbete. Om detta är relevant för dig – ange gärna i din ansökan vilken inriktning du tror att ditt examensarbete kommer att ha.

Dela det här: