Naturskyddsföreningen - Internationella avdelningen

Placeringsort: Stockholm
VT24 - Heltid, 20 veckor

Om organisationen

Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation. Vi är en ideellt och partipolitiskt obunden förening som har lokala föreningar och länsförbund över hela landet. Tillsammans med drygt 220 000 medlemmar påverkar vi makthavare och engagerar människor både lokalt, nationellt och globalt. Klimat, hav, skog, miljögifter, jordbruk och hållbar konsumtion är våra viktigaste arbetsområden. Vi sprider kunskap, kartlägger miljöhot och kommer med konstruktiva lösningar på problemen.

Globalt samarbetar vi med och stödjer mer än 40 miljöorganisationer i Afrika, Asien, Latinamerika och Östeuropa. Tillsammans med miljökämpar världen över arbetar Naturskyddsföreningen för en stark global miljörörelse som bidrar till hållbar utveckling. Inom ramen för Naturskyddsföreningens globala program pågår påverkansarbete tillsammans med samarbetsorganisationer, kapacitetsutveckling samt finansiellt stöd till samarbetsorganisationer.

Läs gärna mer om Naturskyddsföreningen på www.naturskyddsforeningen.se

Vad innebär praktiken?

Brinner du för civilsamhället, jämställdhet och mänskliga rättigheter? Vill du lära dig mer om den globala miljörörelsen? Naturskyddsföreningens internationella avdelning söker en driven, kreativ och engagerad praktikant till våren 2024.
Som praktikant våren 2024 kommer du arbeta tätt med metodrådgivaren att stödja föreningen och samarbetsorganisationer att uppnå önskade förändringar.

Under våren 2024 kommer uppdraget fokusera på att:
- Stärka Internationella avdelningens och samarbetsorganisationernas arbete med organisationsutveckling och organisationsbedömningar.
- Utveckla digitalt material för kompetensutveckling, filmer, quizer, presentationer etc.

Praktiken kommer även att ge möjlighet att få insyn och kunskaper inom handläggning av stöd till samarbetsorganisationer. Det innefattar bland annat att bidra i arbetet med programuppföljning i resultatramverket, delta på strategimöten, ta fram informationsmaterial, sammanställa underlag, göra bedömningar av rapporter och förbereda samt delta möten med våra samarbetsorganisationer.

Som praktikant kommer du vara en del av det dagliga arbetet på internationella avdelningen. Du kommer att få en insyn i, lära dig om och bidra till vårt internationella samarbete.

Praktiken kommer att äga rum på Naturskyddsföreningens rikskansli på Södermalm i Stockholm

Önskvärd kompetens/erfarenhet

- Du är intresserad av global utveckling, miljö och klimat och civilsamhällsfrågor.
- Du läser organisation och ledarskap, utvecklingsstudier, socialantropologi, pedagogik, projektledning eller liknande.
- Du har mycket goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift.
- Du är ansvarstagande och tycker om att projektleda samt jobba med olika processer.
- Du är bra på och tycker det är roligt att producera texter, filmklipp och annat kommunikationsmaterial.

Meriterande kompetens/erfarenhet

Ange gärna i ansökan om du har:
- Erfarenhet av att förmedla information digitalt.
- Har jobbat eller studerat utomlands.
- Tidigare erfarenhet av ideellt arbete/engagemang och/eller projektledning.
- Ytterligare språkkunskaper. Kunskaper i portugisiska, franska och bahasa meriterande.

Övrig information

Om du vill kan det inom ramen för din praktik finnas möjlighet att kombinera med att skriva på ditt examensarbete. Om detta är relevant för dig - ange gärna i din ansökan vilken inriktning du tror att ditt examensarbete kommer att ha.

Som praktikant på denna organisation, så kommer du direkt att få arbeta med de här globala målen:

Globala målen #5Globala målen #17
Dela det här: