Läkarmissionen/LM International

Placeringsort: Stockholm

Om organisationen

Läkarmissionen är en svensk biståndsorganisation som sedan 1958 arbetar för alla människors rätt till ett värdigt liv i en hållbar värld. Våra fokusområden är social och ekonomisk inkludering, utbildning, hälsa samt vatten, sanitet och hygien (WASH).

Primärt arbetar vi för marginalierade samhällsgrupper och kvinnor och barn som lever i utsatthet. Läkarmissionen finns på plats och arbetar med internationellt utvecklingssamarbete och humanitärt bistånd i cirka 25 länder och har närmare 300 anställda runt om i världen.

Vi arbetar främst i Afrika och Latinamerika, men även i östra Europa och MENA-regionen. Vi har ett flertal lokala kontor och samarbetar även med lokala partner. Utöver landkontoren finns det även i varje regionen ett regionkontor. Läkarmissionen är en politiskt och religiöst obunden organisation.

Vad innebär praktiken?

Vi söker en motiverad, engagerad och strukturerad praktikant till enheten för påverkansarbete på vårt globala huvudkontor i Stockholm för att stödja vårt externa opinion- och påverkansarbete, mobiliseringsarbete och presskommunikation. Som ett led i Läkarmissionens strategi förstärker vi opinionsarbetet för att bli en mer betydande aktör i samhällsdebatten. Ditt uppdrag blir opinionsbildning, mobiliseringsarbete för att öka biståndsviljan och engagemanget för de Globala Målen i Sverige, och extern strategisk kommunikation i Sverige och globalt.

Praktikanten förväntas arbeta i nära samarbete med vår projektkoordinator. Praktiktjänsten innefattar följande områden:

 • Att samordna och planera proaktiv press- och mediekommunikation och besvara inkommande medieförfrågningar.
 • Att koordinera och stödja Läkarmissionens mobiliseringsarbete med fokus på planetens hälsa.
 • Att producera nyheter och innehåll till Läkarmissionens globala sociala mediekonton på Twitter, Facebook och LinkedIn inom ramen för strategisk kommunikation och påverkan.
 • Att planera och koordinera event kopplat till Läkarmissionens externa opinion- och påverkansarbete inom ramen för svenskt bistånd.

Önskvärd kompetens/erfarenhet

 • Tidigare erfarenhet av pressarbete och PR.
 • Tidigare erfarenhet av mobilisering- och påverkansarbete.
 • Intresse för utvecklingspolitik och policy- och påverkansarbete inom ramen för svenskt utvecklingssamarbete och/eller global utveckling.
 • Säker skribent med viss erfarenhet av att skriva pressmeddelanden och innehåll till nyhetstexter och sociala medier.
 • Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
 • Mycket goda kunskaper i Office.

Meriterande kompetens/erfarenhet

 • Erfarenhet av att ha arbetat i, eller varit ideellt engagerad i, en politiskt styrd organisation.
 • Kunskaper i franska, arabiska, kiswahili och spanska.
 • Internationell erfarenhet från utvecklingsland (från praktik, MFS, UNV, JPO, JPD).
 • Foto- och teknikvana.

Övrig information

Du är kreativ, lösningsorienterad och strukturerad. Som person har du ett positivt förhållningssätt och är samarbetsinriktad. Vidare är du flexibel i ditt arbetssätt och arbetar agilt och adaptivt. Du är van vid att bygga nätverk och skapa förtroendefulla relationer. Du kan anpassa nyhetsmedia och extern strategisk kommunikation till olika målgrupper.

Hur praktikantuppdraget relaterar till FN:s globala mål

Genom normativ dialog, strategiskt påverkansarbete, och genom direkt implementering av projekt med bas i indikatiorerna för de globala målen. Vi stödjer också lokala aktörer och partners i deras implementering på lokal- och gräsrotsnivå.

Som praktikant på Läkarmissionen/LM International, så kommer du direkt att få arbeta med de här globala målen:

Global goal #1Global goal #3Global goal #4Global goal #6Global goal #9
Dela det här: