FUF söker ny medarbetare: Vikarierande Seminarie– och kommunikationsansvarig (100%) 

Föreningen för Utvecklingsfrågor, FUF, är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation som lyfter frågor om global utveckling och Sveriges roll i världen. Vi vill bidra till ökad kunskap, debatt och engagemang för en rättvis och hållbar värld. FUF har funnits i 50 år och fortsätter att engagera människor över generations- och sektorsgränser att både ta del av och producera viktig information och debatt kring vår samtids viktigaste frågor.  
 
Nu ska vår evenemangs- och kommunikationsansvariga gå på föräldraledighet och vi söker därför en ny medarbetare som vill jobba med oss under perioden september 2022 till juli 2023. Du som söker har mycket god och bred kunskap om globala utvecklingsfrågor och är en stark kommunikatör och organisatör. Du har lätt för att samarbeta med olika typer av människor och är van vid, och trivs med, att arbeta strukturerat. 

Om tjänsten

Den ordinarie tjänsten innebär ett tredelat ansvarsområde fördelat på 45 % kommunikation, 35 % seminariesamordning och 20 % organisationsstöd. Tack vare ökad finansiering under 2022 har vi dock tillfälligt kunnat omstrukturera vår verksamhet, vilket innebär att tjänsten under detta år innebär 45 % kommunikation och 55 % seminariesamordning. Förhoppningen är att vi ska ha liknande finansiering under nästa år, men om inte kommer tjänsten att återgå till sin ordinarie fördelning fr.o.m. 2023.

Eventansvarig – huvudsakliga arbetsuppgifter: 
Seminarieverksamheten är en av FUF:s verksamhetsgrenar. Omfattningen på seminarieverksamheten växlar med finansiering, men vi genomför årligen omkring 50 events, t.ex. seminarier, debatter, filmvisningar och quiz. Våra lokalgrupper och den ideellt aktiva eventgruppen står för en stor del av dessa. Som seminarieansvarig leder du den ideella eventgruppen. I detta ingår att rekrytera, samordna och handleda medlemmarna och att löpande utvärdera och utveckla deras arbete. Du ansvarar, tillsammans med FUF:s redaktör och lokalgruppsansvarig, för utbildning av de ideella grupperna inom kommunikation och globala frågor. Som eventansvarig jobbar du även själv med att planera och genomföra events i syfte att öka kunskapen om, och engagemanget för, globala utvecklingsfrågor hos våra målgrupper. Det kan handla om alltifrån mindre seminarier på grundläggande nivå, till stora high-level-events som genomförs både enskilt och i samarbete med andra aktörer. Du ansvarar även för att seminariet dokumenteras eller streamas via video. Du jobbar även med budgetuppföljning, utvärdering, rapportering och att ansöka om fortsatt finansiering inom det/de projekt som finansierar verksamheten.

Kommunikation – huvudsakliga arbetsuppgifter: 
Denna del av tjänsten innebär strategiskt och operativt ansvar för FUF:s kommunikation. Arbetet syftar till att rekrytera medlemmar och deltagare till FUF:s verksamhet; att sprida producerat material till befintliga och nya målgrupper; och att upprätthålla goda kontaktvägar mellan FUF och våra intressenter. Du ansvarar för FUF:s medlemskommunikation (bl.a. medlemssystemet och infomailen), marknadsföring (främst på sociala medier, men även i externa kanaler), inklusive grafisk formgivning, samt för administration och samordning av de kommunikationsverktyg och program som alla på kansliet använder sig av (t.ex. Zoom, Canva, delar av hemsidan i WordPress). I arbetet ingår även att samordna och handleda en ideellt aktiv SoMe-grupp som kontinuerligt uppdaterar FUF:s sociala mediekanaler.

Organisationstöd – huvudsakliga arbetsuppgifter:
Denna del av tjänsten innebär att löpande jobba med införsäljning av FUF-supporterskapet till potentiella FUF-supportrar. Därtill innebär den administrativt och praktiskt stöd till kansliet, och att assistera kanslipersonal i den löpande verksamheten på behovsbasis. Det kan t.ex. handla om alltifrån inventering, rensning och inköp till att sammanställa underlag och att bistå i projekt- och programrelaterade aktiviteter. 

Du som söker är…
…självgående och ansvarsfull
…professionell med hög integritet
…en mycket god kommunikatör
…en rak, tydlig och uppmuntrande ledare
…kreativ och initiativrik
…noggrann och strukturerad
…van vid att planera och prioritera i dina uppgifter 

Du som söker har…
 …universitets-/högskoleexamen i, eller dokumenterad arbetslivserfarenhet av, journalistik/kommunikation  … universitets-/högskoleexamen i, eller dokumenterad arbetslivserfarenhet av, globala utvecklingsfrågor/ biståndspolitik/internationellt utvecklingssamarbete/Internationella Relationer
.dokumenterad erfarenhet av projektledning, projektsamordning och projektuppföljning
…mycket god svenska i tal och skrift, samt stark stilistisk känsla för ord och bild
dokumenterad erfarenhet av att anordna events, t.ex. seminarier eller debatter
…dokumenterad erfarenhet av att publicera och nå ut på sociala medier
…dokumenterad erfarenhet av att leda andra människor  

Meriterande är…
…erfarenhet av att arbeta i projekt som finansieras av ForumCiv och/eller Folke Bernadotteakademin
…erfarenhet av att leda ideellt aktiva
…erfarenhet av att utveckla och leda utbildningar inom kommunikation
…kunskaper i WordPress eller liknande webbpubliceringsverktyg
…kunskaper om videoredigering, live-streaming eller rörlig bild
…egna erfarenheter från låg- och medelinkomstländer
…att själv ha varit aktiv i FUF 

Anställningsvillkor

Vikariat om 100 % under perioden september 2022-juli 2023. FUF tillämpar vid fullt intjänande 37,5 timmars arbetsvecka, 32 semesterdagar, 5 000 kr i friskvård per år och 1 friskvårdstimma per vecka. Vi är anslutna till Arbetsgivaralliansens kollektivavtal för ideella och idéburna organisationer. Vårt kontor ligger på Kungsholmen i Stockholm och det är här du har din arbetsplats, även om det går bra att jobba hemifrån när verksamheten tillåter. 

Såhär ansöker du

Vi vill ha din ansökan senast 6 juni. Du ansöker genom vårt rekryteringssystem. Din ansökan ska bestå av CV samt svar på frågorna i formuläret (alltså inget separat personligt brev utöver detta):  

  1. Beskriv ett projekt som du har lett och lärdomar som du tar med dig från det.
  2. Beskriv ett tillfälle när du har haft en ledarroll och lett andra människor, samt vilka lärdomar du skulle ta med dig från den erfarenheten in i detta jobb?
  3. Vilka områden/teman inom fältet globala utvecklingsfrågor och svenskt internationellt utvecklingssamarbete tänker du är viktiga att lyfta (t.ex. inom seminarie-verksamheten) just nu och framöver? 
  4. Vilka är dina styrkor som kommunikatör?
  5. Hur skulle du jobba för att försöka nå ut med FUF:s innehåll till en bredare publik?

Vi kommer att kontakta de som vi vill ta vidare för arbetsprov, intervju och referenstagning. Detta är planerat att ske under juni. Samtliga sökande kommer att meddelas när tjänsten är tillsatt.

FUF välkomnar alla sökande men uppmanar lite extra personer som på något sätt kan bidra med mångfald till vårt team att söka den här tjänsten.

Ansök HÄR.

Har du frågor är du välkommen att maila anna.sjoberg.tibblin@fuf.se 

Dela det här: