FUF söker ny medarbetare: Organisationsstöd (40%)

Föreningen för Utvecklingsfrågor, FUF, är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation som lyfter frågor om global utveckling och Sveriges roll i världen. Vi vill bidra till ökad kunskap, debatt och engagemang för en rättvis och hållbar värld. FUF har funnits i 50 år och fortsätter att engagera människor över generations- och sektorsgränser att både ta del av och producera viktig information och debatt kring vår samtids viktigaste frågor. Nu söker vi en ny medarbetare som ska fungera som organisationsstöd på 40 % under perioden maj-december (eller tidigare om möjligt) med ev. möjlighet till förlängning.   

Om tjänsten

Tjänsten innebär ett tudelat ansvarsområde: som kansliassistent på 20% och som redaktionsstöd på 20%. Du som söker bör vara intresserad av globala utvecklingsfrågor, prestigelös och ha lätt för att samarbeta med olika typer av personer och att utföra olika typer av arbetsuppgifter. Du behöver kunna, och trivas med att, arbeta strukturerat och organiserat. 

Kansliassistent 20 % – huvudsakliga arbetsuppgifter:
Denna del av tjänsten innebär administrativt och praktiskt stöd till kansliet, och att assistera kanslipersonal i den löpande verksamheten på behovsbasis. Det kan t.ex. handla om alltifrån inventering, rensning och inköp till att sammanställa underlag, att bistå i utbildnings- och seminarieverksamhet och att medverka vid arbetsmarknadsmässor. Därutöver kommer kansliassistenten löpande jobba med införsäljning av FUF-supporterskapet till potentiella FUF-supportrar.

Redaktionsstöd 20 % – huvudsakliga arbetsuppgifter:
Utvecklingsmagasinet (tidigare biståndsdebatten.se) är FUF:s digitala magasin med analyser, debatt och bevakning av frågor som rör svenskt bistånd, internationellt utvecklingssamarbete och global hållbar utveckling. Magasinet har kommit att bli en självklar plattform för den som vill följa och delta i diskussionerna om Sveriges roll i den globala utvecklingen, och det syftar till att nyansera den svenska debatten om bistånd och utvecklingsfrågor. I rollen som redaktionsstöd kommer du jobba nära redaktören för Utvecklingsmagasinet, och stödja henne i arbetet med sajten. Arbetsuppgifterna inkluderar bl.a. publicering i WordPress och sociala medier, producering av nyhetsbrev, statistiksammanställning och visst redaktionellt arbete, t.ex. korrekturläsning av journalistiska texter, kontakt med skribenter och omvärldsbevakning.

Anställningsvillkor

Avtalad visstidsanställning om 40 % under perioden maj-december (eller tidigare om möjligt) med ev. möjlighet till förlängning. Vissa delar av tjänsten går att utföra på distans, medan andra kräver att du är på plats fysiskt på kontoret på Kungsholmen i Stockholm. FUF tillämpar vid fullt intjänande motsvarande 37,5 timmars arbetsvecka, 32 semesterdagar, 5 000 kr i friskvård per år och 1 friskvårdstimma per vecka. Vi är anslutna till Arbetsgivaralliansens kollektivavtal för ideella och idéburna organisationer.  

Vem vi söker

Vi söker dig som har… 

…dokumenterat intresse för globala utvecklingsfrågor
…dokumenterad arbetslivserfarenhet av assisterande och/eller administrativ karaktär
mycket god svenska i tal och skrift samt stilistisk känsla för ord och bild
…kunskaper i WordPress eller liknande webbpubliceringsverktyg
…erfarenhet av att publicera och nå ut på sociala medier

Meriterande är att…
…ha dokumenterad erfarenhet av redaktionellt arbete
…ha egna erfarenheter från låg- och medelinkomstländer
…själv ha varit aktiv i FUF 

Vidare kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Den vi söker bör bl.a. vara…
…självgående och ansvarsfull
…prestigelös
…initiativrik
…effektiv
…van vid att hålla ordning och reda – även då arbetet innebär att hantera flera parallella processer och kontakter samtidigt.

Såhär ansöker du

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt eftersom urval kan komma att göras löpande, men senast den 10 april. Din ansökan ska bestå av CV samt svar på frågorna i formuläret (alltså inget separat personligt brev utöver detta): 

  1. Varför söker du jobbet?
  2. Vad har du för tidigare arbetslivserfarenhet som du tror att du skulle ha nytta av i detta jobb?
  3. Vad har du för egenskaper som du tror är viktiga i rollen som organisationsstöd? 
  4. Beskriv en arbetssituation där du har behövt samarbeta med andra personer och lärdomar du tar med dig från det.
  5. Hur skulle du jobba för att försöka nå ut med Utvecklingsmagasinets innehåll till en bredare publik?

FUF välkomnar alla sökande men uppmanar lite extra personer som på något sätt kan bidra med mångfald till vårt team att söka den här tjänsten.

Vi kommer att kontakta de som vi vill ta vidare för intervju och referenstagning. Samtliga sökande kommer att meddelas när tjänsten är tillsatt.

Ansök HÄR.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att maila anna.sjoberg.tibblin@fuf.se

Dela det här: