FIAN Sverige

Om organisationen
FIAN Sverige är den svenska sektionen av den internationella människorättsorganisationen FIAN International. Vi är en expertorganisation med hjärtat hos gräsrötterna. Vår vision är en värld utan hunger där varje individ åtnjuter sina mänskliga rättigheter med värdighet och självbestämmande, främst rätten till lämplig mat. FIAN arbetar för allas rätt till lämplig mat och möjlighet till försörjning i värdighet genom att synliggöra och sprida information om kränkningar av rätten till mat och bedriva påverkansarbete nationellt och internationellt. FIAN har medlemmar i över 60 länder och har rådgivande status i FN och Europarådet. FIAN Sverige har 200 medlemmar och ett kansli med för närvarande en anställd.

Vad innebär praktiken
Tycker du också att mänskliga rättigheter är det viktigaste som finns? Att alla ska ha rätt att äta sig mätta? Att vi behöver vara extra rädda om jorden vi lever på? Är du intresserad av rätten till mat, hållbar utveckling, urfolks- och småbrukares rättigheter, naturresurser, mark, vatten eller jordbruk? Är du en fena på kommunikation? Då är FIAN Sverige praktikplatsen för dig!

Som praktikant kommer du att få en unik inblick i hur FIAN Sverige arbetar för rätten till lämplig mat, i Sverige och internationellt. Du kommer att arbeta tillsammans med kanslichefen med att planera och genomföra utåtriktade aktiviteter samt skriva och publicera texter för hemsidan och inlägg i sociala medier, och utföra researcharbete i FIAN fall i relation om ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter. Du kommer delta i möten och representera organisation i nätverk och aktiviteter. Du kommer även att fungera som ett stöd för personal i den dagliga driften av kansliet samt med projekthandläggningsarbete i relation till våra partnerorganisationer. Andra arbetsuppgifter kan komma att utformas efter FIAN:s behov och det finns stora möjligheter att utforma praktiken utifrån dina intresse- och kompetensområden.

Önskvärd kompetens/erfarenhet
Vi söker dig som:
– Har relevant bakgrund inom kommunikation, mänskliga rättigheter, statsvetenskap, eller internationella relationer
– Har erfarenhet av engagemang i ideell organisation
– Har erfarenhet av kommunikationsarbete
– Har goda kunskaper i svenska
– Är kreativ, flexibel och självständig i ditt arbete

Meriterande kompetens/erfarenhet
– Kunskaper i spanska
– Utbildning och/eller specifik erfarenhet av kommunikationsarbete, såsom kampanjarbete, wordpress och sociala medier.
– Interkulturell kompetens

Övrigt
Heltid hos FIAN Sverige är 37.5 timmar/ vecka. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Praktiken kommer att anpassas utefter den rådande Covid-19 pandemin och FHM rekommendationer.

Dela det här: