Fair Action

Om organisationen

Fair Action är en ideell förening som sätter press på företag att förbättra arbetsvillkor och betala levnadslöner. Vi granskar företag, driver opinionsarbete samt samarbetar med liknande organisationer i produktionsländer. Fair Action har sju medarbetare och en ideell styrelse. Vi har vårt kontor på Södermalm i Stockholm.

Vad innebär praktiken?

Fair Action kan erbjuda en spännande praktikplats där du får vara med och spetsa vårt arbete med Agenda 2030 när det gäller mål 5 (jämställdhet) i allmänhet och könsbaserat våld och trakasserier i företags globala leverantörsled i synnerhet.

Du förväntas komma med förslag på hur vi kan implementera vår jämställdhetspolicy i vårt arbete med att ta fram rapporter och kampanjer under våren 2022.

Du förväntas agera bollplank till vår arbetsgrupp för temat könsbaserat våld och trakasserier i företags globala leverantörsled samt se över våra förslag till branschmål och rekommendationer till företag i våra fokusbranscher (mode, läder, bank och resor).

Du förväntas också agera bollplank i vår externa kommunikation genom våra sociala mediekanaler inom jämställdhetsområdet i allmänhet och könsbaserat våld och trakasserier i företags globala leverantörsled i synnerhet.

Du förväntas också arbeta med att implementera vår nya medlemsstrategi i vårt arbete. Medlemsstrategin har utvecklats under det senaste året genom att numera inkludera ungdomar som en särskild målgrupp.

Önskvärd kompetens/erfarenhet

Universitetsstudier inom t ex statsvetenskap, samhällsvetenskap, internationella relationer, genusvetenskap eller erfarenheter som motsvarar detta.
Förmåga att analysera och sammanfatta information kortfattat och tydligt och att arbeta både självständigt och i grupp.
Goda kunskaper i svenska och engelska, i skrift.

Meriterande kompetens/erfarenhet

Erfarenhet av att kommunicera via sociala medier.
Att tycka om att stå inför en grupp och göra en presentation (i klassrum eller digitalt).
Högskole-/ eller universitetsstudier i genusvetenskap, eller motsvarande erfarenhet.
Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal.

Övrig information

Fair Action har frisvårdstid på arbetstid och ett aktivt arbetsmiljöarbete. Arbetet kan ske helt eller delvis på distans vid önskemål och enligt överenskommelse.

 

Dela det här: