Praktikannons

Diakonia

Om organisationen

Diakonia är en biståndsorganisation som arbetar tillsammans med lokala samarbetsorganisationer för en varaktig förändring för de mest utsatta människorna i världen. Vi har verksamhet i 25 länder och samarbetar med flera hundra lokala organisationer. Tillsammans utgör vi ett världsomspännande nätverk som innefattar miljontals människor som arbetar för en varaktig förändring av situationen för dem som lever med fattigdom, förtryck och våld.

Vad innebär praktiken?

Att göra praktik på Diakonia är utvecklande och roligt. Som praktikant hos oss ingår du i vårt kommunikation- och insamlingsteam och har som främsta uppgift att delta i Diakonias arbete med kommunikation och varumärke. Praktiktiden är på heltid (7,5 timmar/dag), kvälls- och helgarbete kan förekomma. Vårt kommunikationsarbete handlar om att öka kunskapen om globala frågor och utveckling, samt om Diakonias arbete bland allmänheten. Vi arbetar målstyrt i flera olika kanaler, både analogt och digitalt, för att nå bästa möjliga effekt; det vill säga ökad kunskap och engagemang hos våra målgrupper. Som praktikant kommer du att arbeta tillsammans med våra kommunikatörer och marknadsföringsansvarig och planera kommunikationen från start till mål. Beroende på ditt intresse och spetskunskaper finns möjligheter att fokusera arbetet på olika delar av vår kommunikation; skrivande, formgivning, filmproduktion, webbutveckling, analys med mera. Som praktikant kommer du att samarbeta med Diakonias olika avdelningar och få en god insikt i hela Diakonias arbete och organisation.

Önskvärd kompetens/erfarenhet

Vi söker dig som brinner för användarcentrerad kommunikation och marknadsföring, som älskar digitala kanaler och vill lägga din tid på att göra världen mer rättvis. Vi önskar även att du har:

  • Pågående utbildning, gärna med fokus på kommunikation/marknadsföring, alternativt statsvetenskap, utvecklingsstudier eller liknande.
  • Tidigare erfarenhet av kommunikation/marknadsföring, exempelvis genom ideella engagemang.
  • Intresse och engagemang för utvecklingsfrågor samt är initiativrik och nyfiken.

Meriterande kompetens/erfarenhet

Erfarenhet av kommunikationsarbete

Denna praktikplats är en del av Praktikantprogrammet

Till ansökningen